Over mij

Als kind was ik altijd ziek. Ik had constant amandelontsteking, middenoorontsteking, bijholteontstekingen, en was altijd verkouden. Toen ik 2 jaar was, werden mijn amandelen geknipt en kreeg ik buisjes – dat was heel modern toen. Je kreeg zo’n kapje om je mond en mijn hoofd werd vastgehouden en dan moest je inademen. Ik kan nu nog die geur van dat verdovingsgas ruiken.

Ik ben geboren in 1973, het tijdperk dat (huis)artsen vonden dat antibiotica een soort allesreiniger was. Onze huisarts was heel hip en deed daar ook aan mee. Bij elke ontsteking kreeg ik een kuur. Ik weet nog heel goed dat bij ons in de koelkast altijd zo’n flesje met antibiotica stond. Mierzoet, en met zo’n kunstmatig bananensmaakje om de chemische smaak ervan te maskeren.

Omdat het nooit hielp kreeg ik op een gegeven moment een hele grote fles mee naar huis. Ik moest zes maanden lang elke dag een onderhoudsdosering antibiotica hebben. Ik moet toen 10 jaar geweest zijn, en ik zie die grote bruine apothekersfles nog staan bij ons in de keuken. Als ik mijn ogen sluit en aan die fles denk, en dan dat kleine maatbekertje dat ik dan voor mijn mond hield en mijn neus moest dichtknijpen om er maar niet van te hoeven kokhalzen. Ik kan die smaak bijna weer op mijn tong proeven. Getverdemme! En het hielp allemaal niets…..

Op een gegeven moment was ik 16 en ik ging naar de huisarts voor mijn naar vis stinkede afscheiding, en deze keer zei hij: “Ik geef je geen antibiotica meer. Je begint resistent te worden. Straks werkt niets meer als je het écht nodig hebt. Het zou goed zijn als jij zeker 10 jaar geen antibiotica meer tot je neemt”.

Hoezo, pas als ik het echt nodig heb? Ik heb het nu echt nodig, geloof me! Dus ik zei: “Maar hoe moet het dan met mijn klacht?” Dat moest vanzelf over gaan zei hij. Nu was het een klacht waar je liever niet mee door blijft lopen, trust me. Ik was 16, ik schaamde mij kapot! Wat als mijn klasgenoten het zouden ruiken, bij gym bijvoorbeeld? Wat als het niet vanzelf over ging? Wat als ik nooit meer een vriendje zou krijgen vanwege die vieze geur? Niemand zou mij nog willen……

Je begrijpt wel dat afwachten voor mij geen optie was. No way. Dus ging ik zelf op zoek naar een oplossing. Ik kwam al vaker bij kruidenhuis Flora. Daar werkte een hele aardige apotheker die heel veel van homeopathie wist. Samen met hem heb ik toen een aantal homeopathische middelen geselecteerd en gebruikt. Maar dit gaf onvoldoende resultaat. Ik was natuurlijk geen homeopaat, had geen cursus gevolgd of zo.

Toen ik weer eens in het kruidenhuis was, kwam ik een vrouw tegen die mij het adres van een klassiek homeopaat in de buurt gaf. In die tijd werd dat niet vergoed door de zorgverzekering en het koste wel 100 gulden. Wij zaten in de bijstand dus je kunt je voorstellen dat dat voor ons geen kattenpis was. Met moeite hebben we toen het geld bij elkaar geschraapt. Ik was na 2 behandelingen van mijn klachten af. Ironisch genoeg was ik vanaf toen ook van mijn bijholteontstekingen af, en was ik lang niet meer zo vaak verkouden. Antibiotica heb ik er nooit meer voor nodig gehad.

Dat was mijn eerste kennismaking met de homeopathie. Ik raakte helemaal gebiologeerd door de werking van de homeopathie. Dat homeopathische middelen het immuunsysteem stimuleren om zichzelf te helen. Hoe geweldig was dat wel niet?!

Nog bijzonderder is dat ik ruim 10 jaar later, na een 4-jarige Bacheloropleiding tot homeopaat in Australië, exact die homeopathiepraktijk overgenomen heb. Van diezelfde vrouw die mij geholpen heeft toen ik 16 was.

Ik zie dat nu in mijn praktijk ook veel; kinderen die medicatie krijgen voorgeschreven die niet helpt. Waarvan de klacht niet over gaat. Hormoonzalf, antibiotica, pufjes, maagzuurremmers, laxeermiddelen, Ritalin, antidepressiva, etc.

Zo komen ze uiteindelijk vaak bij mij terecht. Ouders willen dat niet meer. Die zijn er klaar mee. Met het steeds bezig zijn met het ziek zijn van hun kind, dat daardoor zelfs achteropraakt op school.

Ze willen dat hun kind beter wordt, de weerstand verbetert, weer in balans komt, en dat hun kind weer goed in zijn vel zit. Na de behandeling zijn die kinderen van hun klachten af en worden die medicijnen vanzelf overbodig. Ook zijn ze veel minder vatbaar voor verkoudheden en griepjes.

Onze kinderen hebben al hun amandelen nog, hebben nog nooit een oorontsteking gehad, zijn zelden verkouden of ziek. Ze hebben een ijzeren weerstand vergeleken met die van mij als kind. Ze zijn elk één keer bij de huisarts geweest voor een kleinigheid.

Verder heb ik ze altijd met homeopathie kunnen behandelen, waardoor ze ook nog nooit een antibioticakuur hebben gehad. En dat is wat ik jou als ouder ook wil geven. Ik heb ontdekt hoe ik je daarmee kan helpen.

De kennis die je daarvoor nodig hebt leer ik je. Het is niet moeilijk of ingewikkeld. Ik heb het zo ontwikkeld dat het eenvoudig toe te passen is. Zonder medische voorkennis. Stap voor stap leg ik je uit wat je moet weten en hoe je geweldige resultaten bereikt.

Vanja Wierenga, Vitaliteitsexpert

"Mama"!!!

Lees hier hoe jij de regie over de gezondheid van je eigen kind kunt krijgen in 7 tips